Огласи , Oglasi , работни места , rabotnimesta , Oglasnik , Огласник , rabota , работа , Цела Македонија >>Електроника и Телекомуникации

          
    
         
  Цела Македонија >>Електроника и Телекомуникации                                                                                                                                                             

      
  Премиум огласи
  Сервисер (АИТОНИКС ДООЕЛ Скопје ) АИТОНИКС ДООЕЛ Скопје *** AITONIX е една од најголемите компании за IT дистрибуција и изработка на софтвер која оперира на македонскиот пазар и на пазарите во соседните Балкански држави (Албанија, Косово, Бугарија). Благодарение на бизнис принципите и политиката за квалитет на услугите кои ги нудиме, постанавме клучен фактор во IT секторот во Македонија. AITONIX е официјален дистрибутер на некои од најпознатите светски IT брендови како Acer, Dell, Lenovo, Lexmark, Microsoft, Xerox итн. Освен дистрибуција на IT производи, компанијата има експертски оддел за развој на специјализирани софтверски решенија. Важен дел од услугите кои ги нудиме е и постпродажното опслужување во сертифицираниот сервис на компанијата кој одговара на потребните меѓународни стандарди. Поради зголемен обем на работа, објавува оглас за вработување на 2 (два) извршители на работна позиција СЕРВИСЕР ЗА ИТ УРЕДИ И ОПРЕМА ВО СЕКТОР ЗА СЕРВИС И ТЕХНИЧКА ПОДДРШКА Одговорности и обврски: -Брзо и прецизно дијагностицирање и остранување на дефекти -Редовно и уредно следење на работните налози -Комуникација со клиентите за временски рокови и статусот на уредите оставени за сервис -Континуирано учење за категоријата и брендот на уреди/опрема кои ги сервисира. Потребни квалификации: -Завршено ССС образование -Предходно искуство во сервисирање на ИТ уреди, опрема и оперативни системи (како: персонален компјутер, лаптоп, принтер Android, Microsoft и сл.) -Основно познавање на англиски јазик ќе се смета за предност -Возачка дозвола Б категорија Лични карактеристики: -Ориентиран кон пронаоѓање на решенија -Способност за работа со временски рокови -Флексибилност, самостојност, темелност, одговорност и посветеност Ние нудиме: -Работа во пријатна работна средина, -Мотивирачка плата, -Можност за кариерен развој и напредок. Доколку сте во потрага по професионален предизвик, мотивирани кон успех испратете го вашето CV на careers@aitonix.mk Само потесно селектираните кандидати ќе бидат повикани на разговор.
  IT Security Analyst (Quipu ) Quipu *** Quipu is an IT consultancy and software development company which provides comprehensive end-to-end solutions for banks and financial institutions, from electronic payments to software systems. We are a 100% subsidiary of ProCredit Holding, the parent company of a group of banks that specialize in providing financial services for SMEs. Headquartered in Frankfurt, Germany, Quipu currently operates from 8 regional offices around the world - in El Salvador, Colombia, Ghana, Macedonia, Kosovo, Ukraine, Russia and Romania - enabling us to promptly address the needs of a global customer base. For our office in Skopje, Macedonia, we are looking for a motivated and enthusiastic: IT Security Analyst Job-ID: 18017 to join our international team at the earliest possible date. Main tasks and responsibilities: -Provide analysis and trending of security log data from a large number of heterogeneous security devices -Provide Incident Response (IR) support when analysis confirms actionable incident -Provide threat and vulnerability analysis as well as security advisory services -Analyze and respond to previously undisclosed software and hardware vulnerabilities -Investigate, document and report on information security issues and emerging trends -Integrate and share information with other analysts and other teams Our offer: -A substantial degree of flexibility, allowing for an autonomous approach to performing duties -Challenging and varied work - Flat management structure - Long-term prospects with plenty of opportunities for development and growth -Excellent team-oriented and international working environment If you think you fit the profile, we look forward to receiving your application in English, including CV, motivation letter, and salary expectation, at the following e-mail address: recruitment@quipu.de The deadline for receiving of applications is 31 May 2018. Please include the Job-ID in your application.

  

0  Важи од: 18/5/2018    Огласувач: АИТОНИКС ДООЕЛ Скопје   Скопје   AITONIX е една од најголемите компании за IT дистрибуција и изработка на софтвер која оперира на македонскиот пазар и на пазарите во соседните Балкански држави (Албанија, Косово, Бугарија). Благодарение на бизнис принципите и политиката за квалитет на услугите кои ги нудиме, постанавме клучен фактор во IT секторот во Македонија. AITONIX е официјален дистрибутер на некои од најпознатите светски IT брендови како Acer, Dell, Lenovo, Lexmark, Microsoft, Xerox итн. Освен дистрибуција на IT производи, компанијата има експертски оддел за развој на специјализирани софтверски решенија. Важен дел од услугите кои ги нудиме е и постпродажното опслужување во сертифицираниот сервис на компанијата кој одговара на потребните меѓународни стандарди. Поради зголемен обем на работа, објавува оглас за вработување на 2 (два) извршители на работна позиција СЕРВИСЕР ЗА ИТ УРЕДИ И ОПРЕМА ВО СЕКТОР ЗА СЕРВИС И ТЕХНИЧКА ПОДДРШКА Одговорности и обврски: -Брзо и прецизно дијагностицирање и остранување на дефекти -Редовно и уредно следење на работните налози -Комуникација со клиентите за временски рокови и статусот на уредите оставени за сервис -Континуирано учење за категоријата и брендот на уреди/опрема кои ги сервисира. Потребни квалификации: -Завршено ССС образование -Предходно искуство во сервисирање на ИТ уреди, опрема и оперативни системи (како: персонален компјутер, лаптоп, принтер Android, Microsoft и сл.) -Основно познавање на англиски јазик ќе се смета за предност -Возачка дозвола Б категорија Лични карактеристики: -Ориентиран кон пронаоѓање на решенија -Способност за работа со временски рокови -Флексибилност, самостојност, темелност, одговорност и посветеност Ние нудиме: -Работа во пријатна работна средина, -Мотивирачка плата, -Можност за кариерен развој и напредок. Доколку сте во потрага по професионален предизвик, мотивирани кон успех испратете го вашето CV на careers@aitonix.mk Само потесно селектираните кандидати ќе бидат повикани на разговор.
  Сервисер
 Важи до: 30/5/2018   Електроника и Телекомуникации   AITONIX е една од најголемите компании за IT дистрибуција и изработка на софтвер која оперира на македонскиот пазар и на пазарите во соседните Балкански држави (Албанија, Косово, Бугарија). Благодарение на бизнис принципите и политиката за квалитет на услугите кои ги нудиме, постанавме клучен фактор во IT секторот во Македонија. AITONIX е официјален дистрибутер на некои од најпознатите светски IT брендови како Acer, Dell, Lenovo, Lexmark, Microsoft, Xerox итн. Освен дистрибуција на IT производи, компанијата има експертски оддел за развој на специјализирани софтверски решенија. Важен дел од услугите кои ги нудиме е и постпродажното опслужување во сертифицираниот сервис на компанијата кој одговара на потребните меѓународни стандарди. Поради зголемен обем на работа, објавува оглас за вработување на 2 (два) извршители на работна позиција СЕРВИСЕР ЗА ИТ УРЕДИ И ОПРЕМА ВО СЕКТОР ЗА СЕРВИС И ТЕХНИЧКА ПОДДРШКА Одговорности и обврски: -Брзо и прецизно дијагностицирање и остранување на дефекти -Редовно и уредно следење на работните налози -Комуникација со клиентите за временски рокови и статусот на уредите оставени за сервис -Континуирано учење за категоријата и брендот на уреди/опрема кои ги сервисира. Потребни квалификации: -Завршено ССС образование -Предходно искуство во сервисирање на ИТ уреди, опрема и оперативни системи (како: персонален компјутер, лаптоп, принтер Android, Microsoft и сл.) -Основно познавање на англиски јазик ќе се смета за предност -Возачка дозвола Б категорија Лични карактеристики: -Ориентиран кон пронаоѓање на решенија -Способност за работа со временски рокови -Флексибилност, самостојност, темелност, одговорност и посветеност Ние нудиме: -Работа во пријатна работна средина, -Мотивирачка плата, -Можност за кариерен развој и напредок. Доколку сте во потрага по професионален предизвик, мотивирани кон успех испратете го вашето CV на careers@aitonix.mk Само потесно селектираните кандидати ќе бидат повикани на разговор.
0  Важи од: 22/4/2018    Огласувач: Quipu   Скопје   Quipu is an IT consultancy and software development company which provides comprehensive end-to-end solutions for banks and financial institutions, from electronic payments to software systems. We are a 100% subsidiary of ProCredit Holding, the parent company of a group of banks that specialize in providing financial services for SMEs. Headquartered in Frankfurt, Germany, Quipu currently operates from 8 regional offices around the world - in El Salvador, Colombia, Ghana, Macedonia, Kosovo, Ukraine, Russia and Romania - enabling us to promptly address the needs of a global customer base. For our office in Skopje, Macedonia, we are looking for a motivated and enthusiastic: IT Security Analyst Job-ID: 18017 to join our international team at the earliest possible date. Main tasks and responsibilities: -Provide analysis and trending of security log data from a large number of heterogeneous security devices -Provide Incident Response (IR) support when analysis confirms actionable incident -Provide threat and vulnerability analysis as well as security advisory services -Analyze and respond to previously undisclosed software and hardware vulnerabilities -Investigate, document and report on information security issues and emerging trends -Integrate and share information with other analysts and other teams Our offer: -A substantial degree of flexibility, allowing for an autonomous approach to performing duties -Challenging and varied work - Flat management structure - Long-term prospects with plenty of opportunities for development and growth -Excellent team-oriented and international working environment If you think you fit the profile, we look forward to receiving your application in English, including CV, motivation letter, and salary expectation, at the following e-mail address: recruitment@quipu.de The deadline for receiving of applications is 31 May 2018. Please include the Job-ID in your application.
  IT Security Analyst
 Важи до: 31/5/2018   Електроника и Телекомуникации   Quipu is an IT consultancy and software development company which provides comprehensive end-to-end solutions for banks and financial institutions, from electronic payments to software systems. We are a 100% subsidiary of ProCredit Holding, the parent company of a group of banks that specialize in providing financial services for SMEs. Headquartered in Frankfurt, Germany, Quipu currently operates from 8 regional offices around the world - in El Salvador, Colombia, Ghana, Macedonia, Kosovo, Ukraine, Russia and Romania - enabling us to promptly address the needs of a global customer base. For our office in Skopje, Macedonia, we are looking for a motivated and enthusiastic: IT Security Analyst Job-ID: 18017 to join our international team at the earliest possible date. Main tasks and responsibilities: -Provide analysis and trending of security log data from a large number of heterogeneous security devices -Provide Incident Response (IR) support when analysis confirms actionable incident -Provide threat and vulnerability analysis as well as security advisory services -Analyze and respond to previously undisclosed software and hardware vulnerabilities -Investigate, document and report on information security issues and emerging trends -Integrate and share information with other analysts and other teams Our offer: -A substantial degree of flexibility, allowing for an autonomous approach to performing duties -Challenging and varied work - Flat management structure - Long-term prospects with plenty of opportunities for development and growth -Excellent team-oriented and international working environment If you think you fit the profile, we look forward to receiving your application in English, including CV, motivation letter, and salary expectation, at the following e-mail address: recruitment@quipu.de The deadline for receiving of applications is 31 May 2018. Please include the Job-ID in your application.
Стрaна 1 од 1

  | Почетна |   | Помош |  | Контакт |
  
Неозначена
Автомобилска
Администрација
Археологија
Безбедност и заштита при работа
Ветерина
Воена
Геодезија
Градежништво и Архитектура
Графичка
Дистрибуција
Дрвна
Е-комерц
Економија
Електроника и Телекомуникации
Енергетика
Животна средина
Забава и рекреција
Земјоделство
Издаваштво
Инжинерство
Информатичка технологија
Јавна Администрација
Комунална
Консалтинг,тренинг и човечки ресурси
Машинство
Медиуми
Медицина
Менаџмент
Металургија
Невладини организации и Здруженија
Недвижнини
Образование и наука
Одбрана
Осигурување
Полиција
Право
Прехранбена
Продажба и Маркетинг
Производство
Ревизија
Рударство
Сметководство
Сообраќај
Социјална
Спорт
Стоматологија
Текстилна
Трговија
Туризам
Убавина и здравје
Угостителство
Уметност и Култура
Услуги
Фармација
Финансии и банкарство
Фонд
Хемија
Хотелиерство
Царина
Човечки ресурси
Шпедиција и транспорт
Шумарство
Сите дејности
 
 
Примете ги на e-mail огласите за дејностите и регионите од Ваш интерес