Огласи , Oglasi , rabotnimesta.mk , rabotnimesta , Oglasnik , Огласник , rabota , работа , СИГМА СБ ДООЕЛ - Бизнис аналитичар - Имплементатор

                                                       
  
      Бизнис аналитичар - Имплементатор
 Основна дејност Информатичка технологија
 Огласувач СИГМА СБ ДООЕЛ
 Регион Скопје
 Отворен од 10/7/2018
 Отворен до 20/7/2018
 Плата Нема информација
 Број на работни места 1
 Вид на работување Сите видови на вработување
 Телефон Нема информација
 E-Mail rabota@sigmasb.com.mk
 Потребни квалификации
 Нема информација
 Детали за огласот
СИГМА-СБ компанија за развој и имплементација на софтвер и хардверски решенија, носител на еден од најпрестижните домашни софтвери, ССБ-ЕРП, за целосно управување со работењето и унапредување на севкупните процеси во компаниите, има потреба од пополнување на работнo местo:

Бизнис аналитичар - Имплементатор

Работни задачи:
- Анализа и документирање на потребите на корисниците на софтвер
- Пишување на јасни, концизни и недвосмислени функционални спецификации за софтвер
- Прибирање, разбирање и пренесување на барањата на корисниците во облик на функционална спецификација
- Управување со промени надоговорените барањата во однос на рок и содржина, за да се обезбеди договорените рокови да бидат исполнети
- тесна соработка со проектменаџери и програмери за да се обезбедат најдобри резултати
- Извршување на проектни активности според дефинирани проектни задачи
- дефинирање на задачи за извршување
- Контрола (тестирање) на резултатот на доделените задачи
- Организирање и спроведување на обуки според кориснички потреби
- Подготовка на Извештаи за статус на проект
Вештини:
- Напредно познавање на бизнис процеси
- Напредно познавање на економска терминологија која се користи во областа на компаниски менаџмент
- Одлични аналитички вештини
- Напредни комуникациски вештини
- Напредни вештини за пишување
- Вештина за работа на повеќе проекти и менаџирање на сопственото време
- Основно ниво на техничко знаење

Области од кои е потребно знање (општо познавање):
- Општ бизнис менаџмент
- Финанскиски менаџмент
- Управување со производство, трговија и залихи
- Управување со дистрибуција и големопродажба
- Малопродажба
- Човечки ресурси

Образование (посакувано):
- Бизнис администрација - општ менаџмент, финансиски менаџмент или
- Економија - сметководство, е-бизнис, финасии или
- Компјутерски науки - програмирање, администрација на бази на податоци, дизајн на софтвер
Предност ќе имаат кандидатите кои имаат
- Солидно познавање на бази на податоци (MS SQL)
- Искуство во имплеметација на ЕРП системи

Пријавување :
- Испратете CV на е-mail: rabota@sigmasb.com.mk
   
Внесете код за промена / бришење на огласот
         Важи од:
  24/3/2018
    nadvoreshen sorabotnik    
         Важи до:
  30/9/2018
         Важи од:
  5/7/2018
    Возач инструктор    
         Важи до:
  20/7/2018
         Важи од:
  9/7/2018
    Неговател/ка    
         Важи до:
  22/7/2018
         Важи од:
  9/7/2018
    Координатор за продажба и развој    
         Важи до:
  31/7/2018
         Важи од:
  10/7/2018
    Технички сервисер    
         Важи до:
  20/7/2018
         Важи од:
  11/7/2018
    КОМЕРЦИЈАЛИСТ    
         Важи до:
  22/7/2018
         Важи од:
  11/7/2018
    КОМЕРЦИЈАЛИСТ    
         Важи до:
  22/7/2018
         Важи од:
  16/7/2018
    Продавач    
         Важи до:
  31/7/2018

    Други огласи од истата дејност
0   Огласувач: Аспект ДОО Скопје   Скопје   Preferred candidate profile: -Bachelor-level marketing knowledge (marketing planning, promotional strategies, understanding of the differences between B2B and B2C marketing) - Degree in E-Business or Marketing studies is a plus - Fluent in English, especially written with solid grammar knowledge - Practical knowledge of Microsoft Excel - Experience in preparation of presentations in Microsoft Power Point - Basic knowledge of Microsoft Project is a plus - Basic knowledge of web analysis tools, such as Google analytics is a plus - At least 2 years of relevant experience - Analytical skills - Self-motivated, proactive and fast learner
  JUNIOR SALES SUPPORT AND MARKETING SPECIALIST
  Информатичка технологија   Важи до:   31/7/2018   Preferred candidate profile: -Bachelor-level marketing knowledge (marketing planning, promotional strategies, understanding of the differences between B2B and B2C marketing) - Degree in E-Business or Marketing studies is a plus - Fluent in English, especially written with solid grammar knowledge - Practical knowledge of Microsoft Excel - Experience in preparation of presentations in Microsoft Power Point - Basic knowledge of Microsoft Project is a plus - Basic knowledge of web analysis tools, such as Google analytics is a plus - At least 2 years of relevant experience - Analytical skills - Self-motivated, proactive and fast learner
0   Огласувач: СИГМА СБ ДООЕЛ   Скопје  
  Технички сервисер
  Информатичка технологија   Важи до:   20/7/2018  
0   Огласувач: Аксапта Мастерс   Скопје   Requirements: - 2+ years experience in administration of any ERP system - Deep knowledge in SQL, TSQL - Experience in Visual Studio - Experience in PowerShell - Knowledge of SQL Server, SSRS and SSAS - Experience in VMware and terminal server environment - Ability to manage multiply projects, activities and tasks - Cloud technology experience is an advantage - Excellent interpersonal and collaborative skills - Fluent English is a must
  Senior System ERP Engineer
  Информатичка технологија   Важи до:   17/8/2018   Requirements: - 2+ years experience in administration of any ERP system - Deep knowledge in SQL, TSQL - Experience in Visual Studio - Experience in PowerShell - Knowledge of SQL Server, SSRS and SSAS - Experience in VMware and terminal server environment - Ability to manage multiply projects, activities and tasks - Cloud technology experience is an advantage - Excellent interpersonal and collaborative skills - Fluent English is a must

  Други огласи од истиот регион
0   Огласувач: РОТЕ ДОО Скопје   Скопје   -Апликантите задолжително треба да поседуваат лиценца за обезбедување издадена од Комората за приватно обезбедување на Република Македонија. -Претходно работно искуство ќе се смета за предност. -Поседување на возачка дозвола ќе се смета за предност.
  Работник за обезбедување
  Услуги   Важи до:   31/7/2018   -Апликантите задолжително треба да поседуваат лиценца за обезбедување издадена од Комората за приватно обезбедување на Република Македонија. -Претходно работно искуство ќе се смета за предност. -Поседување на возачка дозвола ќе се смета за предност.
0   Огласувач: СИКС П КОНСАЛТИНГ ДОО- СКОПЈЕ   Скопје   Candidates need to possess skills in: Advanced English language, Facebook advertising platform, Facebook pages, Linked In, Photoshop or any other photo editing tool, Google AdWords, Instagram, Pinterest.
  Маркетинг асистент
  Продажба и Маркетинг   Важи до:   31/7/2018   Candidates need to possess skills in: Advanced English language, Facebook advertising platform, Facebook pages, Linked In, Photoshop or any other photo editing tool, Google AdWords, Instagram, Pinterest.
0   Огласувач: ДОН ХАУС ДООЕЛ   Скопје   Секое искуство во градежништвото и компјутерски софтвери е добредојдено.
  Раководител (оперативец) на градежни објекти
  Градежништво и Архитектура   Важи до:   20/7/2018   Секое искуство во градежништвото и компјутерски софтвери е добредојдено.


  | Почетна |    | Помош |  | Контакт |